Istituto Di Cultura - Tirana

Evente

Prezantim  i librit Spanja Pipa.Kënga qytetare korçare nga Mikaela Minga & Nicola Scaldaferri
Prezantim i librit Spanja Pipa.Kënga qytetare korçare nga Mikaela Minga & Nicola ScaldaferriMer 27 SH 2017

Instituti Italian i Kulturës ka kënaqësinë të prezantojë librin Kënga qytetare korçare (2015, Squilibri ed.), kuruar nga Mikaela Minga dhe Nicola Scaldaferri, në prani të autorëve. 27 shtator, ora 18 Biblioteka e IIC Hyrja e lirë Kënga qytetare kor&c...

Lexo të gjitha
Nuk ka progres në studime pa përdorimin e burimeve - Lectio Magistralis nga Lucia Nadin
"Nuk ka progres në studime pa përdorimin e burimeve" - Lectio Magistralis nga Lucia NadinE 28 SH 2017

Me rastin e dhënies së titullit të nderit Laurea Honoris Causa nga Universiteti i Tiranës prof.a Lucia Nadin do të mbajë një konferencë me titull Nuk ka progres në studime pa përdorimin e burimeve. 28 shtator 2017, ora 09.50 Fakulteti i Gjuhëve të Huaja - Salla Evropa Univ...

Lexo të gjitha
Botim anastatik të edicionit të çmuar të Statutet e Shkodrës
Botim anastatik të edicionit të çmuar të Statutet e ShkodrësP 29 SH 2017

Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me Bibliotekën Kombëtare shqiptare dhe Botimet IDK ka kënaqësinë të prezantojë Botimin anastatik të edicionit të çmuar të Statuteve të Shkodrës - Nga gjysma e pare e shek XIV, me shtesat deri me 1469 ...

Lexo të gjitha
Camilla Spaliviero në Seminarin e formimit  për profesorët e gjuhës italiane të Universitetit të Elbasanit
Camilla Spaliviero në Seminarin e formimit për profesorët e gjuhës italiane të Universitetit të ElbasanitSh 30 SH 2017

Korrigjimi i gabimit. Koordinatat teorike dhe strategjitë operative, ky është titulli i fjalës që Camilla Spaliviero (Universiteti i Ca 'Foscari-t Venezia) do të mbajë në Seminarin për Trajnimin e profesorëve të gjuhës italiane organizuar nga Universiteti i Elbas...

Lexo të gjitha
1924 – 1943 - Architettura, urbanistica e ricerca archeologica italiana in AlbaniaMa 10 T 2017

L’Istituto Italiano di Cultura a Tirana ha il piacere di presentare due volumi usciti in concomitanza, dedicati all’architettura, urbanistica e alla ricerca archeologica italiana in Albania nel periodo compreso tra il 1924 – 1943: L’interpretazione dello spazio urbano e architettonico dell’asse strutturante di Tirana (Edifir 2017...

Lexo të gjitha