Instituti Italian i Kulturës në Tiranë 
Flamuri italian
Tipi i stemës së Instituteve Italiane të Kulturës:Gjysma e skulpturës "sfera e madhe" e Pomodoro-s mbi një fushë të kuqePamje të pikturës "qyteti ideal" i Piero della Francesca
italiano | risitë |

Për t'u regjistruar ose per t'u fshirë nga Newsletter e Institutit shkruaj adresën tënde e-mail

- Benvenuti in Italia - link esterno: si apre in una nuova finestra Ministero degli Affari Esteri - link esterno: sia apre in una nuova finestra Governo Italiano - link esterno: si apre in una nuova finestra Ministero Beni Culturali - link esterno: si apre in una nuova finestraUNESCO Italia - link esterno: si apre in una nuova finestra 
 


 

-

Mirsevini në Institutin Italian të Kulturës
Pallati i Kulturës, kati II. Sheshi Skënderbej  Tiranë
Tel: +355 4 2379580   Fax: +355 4 2379577
Email: iictirana@esteri.it
Orari i hapjes pë publikun: nga e hëna në të premte nga ora 10 në 12.30; të martë dhe të enjte nga ora 15 në 17.
Ne muajt korrik dhe gusht, orari i  hapjes për publikun do të jetë:
nga e hëna në të premte nga ora 10.00 deri 13.00

                                                    

CORSI DI LINGUA 2014 - 2015:
orari, tariffe ed iscrizione


CERTIFICAZIONI
e servizi offerti dall'IIC

       

 

1. Kanë mbërritur rezultatet e Celi-t 1,2,3,4,5 - Sezoni Qershor 2015 

2. Kanë mbërritur çertifikatat e CILS - Sezoni Prill 2015

3. Kanë filluar regjistrimet online të provimit DITALS niveli i I-rë
i 2 tetorit 2015 - skadon me 21 gusht 2015.

për më shumë informacion shkruani në corsi.iictirana@esteri.it

 

Projektimi i filmit "Noi Credevamo" (NE BESONIM) shtyhet me
30 korrik, ora 21

10 Netët e Kinemasë Italiane
çdo të mërkurë nga 1 korrik në 2 shtator 2015, ora 21
Teatri i Hapur i Universitetit të Arteve, Tiranë

                            

Spot / video, kliko këtu

1˚ korrik - Heroi i Heshtur (L’Intrepido) i Gianni Amelio
8 korrik –Karrigia e lumturisë (La sedia della felicità) i Carlo Mazzacurati
15 korrik –Faktori njerëzor ( La variabile umana) i Bruno Oliviero
22 korrik – Lëvizja e pinguinit (La mossa del pinguino) i Claudio Amendola
29 korrik – Ne besonim (Noi credevamo) i Mario Martone
5 gusht – Çdo ditë (Tutti i santi giorni) i Paolo Virzì
12 gusht – Krejt papritur (Buongiorno papà) i Edoardo Leo
19 gusht – 9x 10 Novanta i Istituto Luce-Cinecittà
26 gusht – Toka Jonë (La nostra terra) i Giulio Manfredonia
2 shtator – Një shoqëri e pazakontë (Italian movies) i Matteo Pellegrini 

 

 

Novità: concorsi, premi, master, borse di studio...

-

në plan të parë-

kinema

-10 Netët e Kinemasë Italiane

2015-07-01 - 2015-09-02

10 Netët e Kinemasë Italiane

Instituti Italian i Kulturës në bashkëpunim me DocuTIFF dhe Universitetin e Arteve në Tiranë ka si qëllim t’u japë gjallëri mbrëmjeve verore në zonën pedonale të Bulevardit dhe Sheshit Nënë Tereza me një përmbledhje kinematografike 10 Netët e Kinemasë >>>

kinema

-6 - ÇDO DITË nga Paolo Virzì

2015-08-05

6 - ÇDO DITË nga Paolo Virzì

E mërkurë 5 gusht 2015, ora 21.00 Teatri i Hapur i Universitetit të Arteve – Tiranë Hyrja e lirëÇDO DITË nga Paolo Virzì Komedi, 102', me titra në shqip, Itali 2012 Guido është i turpshëm, i rezervuar dhe shumë i kulturuar. Antonia e shqetësuar, preket >>>

kinema

-7 - KREJT PAPRITUR nga Edoardo Leo

2015-08-12

7 - KREJT PAPRITUR nga Edoardo Leo

E mërkurë 12 gusht 2015, ora 21.00 Teatri i Hapur i Universitetit të Arteve – Tiranë Hyrja e lirëKREJT PAPRITUR nga Edoardo LeoDramë, 109', me titra në shqip, Itali 2013 Andrea një tridhjet e tetë vjeçar, i bukur dhe i sigurt në vetvete. Beqar, “feminist" >>>

kinema

-8 - 9 X 10 NOVANTA - nga Istituto Luce-Cinecittà

2015-08-19

8 - 9 X 10 NOVANTA - nga Istituto Luce-Cinecittà

E mërkurë 19 gusht 2015, ora 21.00 Teatri i Hapur i Universitetit të Arteve – Tiranë Hyrja e lirë9 X 10 NOVANTA nga Istituto Luce-CinecittàDokumentar, 94', me titra në shqip,– Italia 2014 Në vitin 2014, Instituti Luce ka mbushur 90 vjet. Një histori e >>>

kinema

-9 - TOKA JONË nga  Giulio Manfredonia

2015-08-26

9 - TOKA JONË nga Giulio Manfredonia

E mërkurë 26 gusht 2015, ora 21.00 Teatri i Hapur i Universitetit të Arteve – Tiranë Hyrja e lirë TOKA JONË nga Giulio Manfredonia Komedi, 100', titra në gjuhën shqipe, Itali 2014Nicola Sansone zotëron një fermë në jug të Italisë që është konfiskuar nga >>>

 

< Kalendari i aktiviteteve >

-

link | Harta | shënime ligjore | kredite